Ellenőrzés

2023.08.05. 21:00

Stop a piszkos szereknek! (videóval)

Sikeresen „takarít” a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a tisztítószer-feketepiacon. Két hónappal ezelőtt már lecsapott a hatóság egy hasonló illegális üzemre. Néhány nappal ezelőtt – a korábbira kísértetiesen hasonló körülmények között – újabb hamis tisztítószereket találtak több fővárosi raktárban.

Duol.hu

Forrás: NAV

A NAV Bevetési Igazgatóságának járőre július 28-án tartott helyszíni ellenőrzést egy 18. kerületi telephelyen, ahol különböző márkájú mosószerek, és egyéb vegyi áruk: samponok, fogkrémek, szappanok, WC-illatosítók, csomagolóanyagok sorakoztak garmadával – olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hivatalos honlapján.

A járőri jelzésre a Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóság pénzügyőr nyomozói a helyszínre vonultak szemlézni a raktárépületben tárolt, eladásra váró holmikat, egyúttal szétnéztek az épület környékén is. A telepen belül, illetve a kerületben, a helyszín közelében további, mosószergyártásra potenciálisan alkalmas „üzemegységet” fedtek fel.

A NAV munkatársai jelenleg is dolgoznak a helyszíneken, a nagy mennyiségű lefoglalt folyadékokat, alapanyagokat és csomagolóanyagokat bűnjelraktárba szállítják. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a mosószertöltő-gyárban figyelmen kívül hagytak minden higiéniai előírást: kifogásolható körülmények között palackozták, tárolták és készítették az illegális szereket. Az eredeti termékek jogtulajdonosait megkérdezve kiderült: az árukészlet mind hamisítvány.

Az előzetes becslés mintegy 120 raklapnyi illegális tétellel számol, ebben található kész vegyiáru, különböző alapanyagok és csomagolóanyagok. A jogdíjvédelem alá nem eső, forgalomképes alapanyagokat, csomagolóanyagokat a NAV Áru- és Bűnjelkezelő Főosztálya értékesíteni fogja, míg a hamisítványokat megsemmisítik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában