Bíróság elé került

2023.08.14. 13:00

Nem jött be a trükkös helycsere

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a férfit, aki háromszoros eltiltás hatálya alatt vezette gépjárművét – tájékoztatta lapunkat a vármegyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Duol.hu

Fotó: AS/MW

A rendelkezésre álló adatok szerint a terheltet 2022 áprilisában, 2023 márciusában, majd 2023 júliusában tiltotta el jogerősen bíróság a járművezetéstől. 

A terheltnek az eltiltás tényéről, annak tartalmáról tudomása volt, ennek ellenére 2023. augusztus 8-án ismerősének autóját vezette, melyben utasként tartózkodott a gépjármű tulajdonosa is. A férfit a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei Rácalmás közelében próbálták meg intézkedés alá vonni, a terhelt azonban a megkülönböztető hang- és fényjelzés ellenére nem állt meg, a 6. főúton tovább haladt és csak a 67-es szelvénynél állt meg, ahol a hátsó ülésre ugrott és az utasát ültette a jármű vezetőülésébe.

A terhelttel szemben egyébként az elmúlt 2 évben 12 alkalommal indult közeledési szabálysértés miatt eljárás. Az őrizetben lévő terhelt az eltiltás hatálya alatti vezetést beismerte, ezért őt a Dunaújvárosi Járási Ügyészség bíróság elé állította. A Dunaújvárosi Járásbíróság a férfit 90 nap elzárásra ítélte és újabb 5 évre eltiltotta a vezetéstől. Az ítélet nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában