Húszmilliós kárt okoztak vele

2023.08.29. 10:00

Illegális autódiagnosztikai szoftvereket telepítettek a gépekre

Duol.hu

Ismeretlen eredetű autódiagnosztikai eszközök Fotó: NAV

A pénzügy­őrök rendszeresen ellenőrzik az autószervizek szoftvereinek jogtisztaságát. Ilyen kontrollba bukott bele egy Zala vármegyei autószerviz, amelyet az egyenruhások együtt ellenőriztek a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesülete (JAF) munkatársaival. Több laptopot találtak, amelyekre illegális szoftvereket telepítettek, de a műhelyből ismeretlen eredetű autódiagnosztikai eszközök is előkerültek. A cég tulajdonosa a szoftverek jogosulatlan használatával, a hamis eszközökkel és árukkal több mint húszmillió forint vagyoni hátrányt okozott a jogtulajdonosoknak, ezért a pénz­ügy­őrök az illegális termékeket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak. 

Aki kétes eredetű helyről vásárol, az nem csupán önmagát veszélyezteti, hanem másokat is bajba sodorhat. A hamisított autódiagnosztikai eszközök használata – ellenőrizetlen pontosságuk, esetleges értéktorzításuk miatt – a járműveknél téves beállításokhoz vezethet, így közvetve a közlekedésbiztonságra is fokozott kockázatot jelenthet!
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában