Kékhír

2023.08.01. 09:58

Az egyenruhások összesen 634 ittasság-ellenőrzést hajtottak végre

A rendőrök 56 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, ittas járművezetőket szűrtek ki a forgalomból, és ellenőrizték a passzív biztonsági eszközök használatát is.

Duol.hu

Fotó: Havran Zoltán

Az egyenruhások 2023. július 24. és július 30. között a vármegye útjain 9 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyek közül 5 súlyos, 4 könnyű sérüléssel végződött. A balesetekben összesen 13-an sérültek meg.  

Az elmúlt héten a rendőrök fokozott figyelmet fordítottak a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére. A közlekedésrendészeti akciók során a rendőrök 93 esetben  intézkedtek a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, 3 alkalommal a gyermekbiztonsági rendszer helytelen kezelését állapították meg, továbbá 2 alkalommal motorkerékpár bukósisak nélküli járművezetés miatt vonták felelősségre a vezetőt.

A hét folyamán az egyenruhások összesen 634 ittasság-ellenőrzést hajtottak végre, melyek során 5 sofőrt szűrtek ki a forgalomból, akikről kiderült, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a KRESZ szabályait minden esetben maradéktalanul tartsák be, a passzív biztonsági eszközök rendeltetésszerű használata mellett és csak biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban induljanak el! Aki ittas állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában