Ügyészségi infó

2023.08.07. 15:02

A szomszédját szúrta meg egy férfi

A Fejér Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2022. március 19-én a szomszédját megszúrta egy késsel.

Duol.hu

Fotó: shutterstock.com (illusztráció)

A vádirat szerint a vádlott és a sértett évek óta ismerték egymást, egymás szomszédai.

A vádlott átment a sértetthez és együtt italoztak, majd csatlakozott hozzájuk a másik szomszéd is. Az elfogyasztott alkohol hatására a vádlott agresszívan kezdett viselkedni, kötekedett a sértettel, akit bántalmazással fenyegetett meg, mire a sértett távozásra szólította fel. A vádlott ennek ellenére ott maradt és amíg a szomszéd egy időre kiment a nyári konyhából, addig a vádlott és a sértett közötti veszekedés odáig fajult, hogy a vádlott egy 9 cm pengehosszúságú kést vett magához és azzal hadonászott, majd dulakodni kezdtek. A férfi megöléssel való fenyegetés közepette legalább háromszor megszúrta a sértettet a mellkas tájékán, továbbá a bal kézfejét megvágta. A földön fekvő vádlottól a kést a szomszéd vette el, majd ellátta a sértett sérüléseit. A vádlott a segélyhívóra eközben bejelentést tett, miszerint a saját házában megtámadták és megverték. A rendőrök a vádlott házában senkit nem találtak, azonban a szomszédban megtalálták a sértettet és mentőt hívtak – tájékoztatta szerkesztőségünket Jászberényiné dr. Király Teodóra a Fejér Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A bántalmazás következtében a férfi sérülései nyolc napon belül gyógyulók voltak, azonban mivel a támadás a sértett mellkasának elülső falát érte, amely mögött a mellkasban létfontosságú szervek helyezkednek el, a vádlott magatartása alkalmas volt arra, hogy az elszenvedettnél súlyosabb sérülést is okozzon, továbbá a sértettet magára hagyva akár a halál beálltát is okozhatta volna.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint közügyektől eltiltást indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában