Ügyészségi hírek

2023.07.05. 13:00

Vasvillával akart ölni egy férfi Fejérben

A Fejér Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki vasvillával akarta megölni az ismerősét egy Fejér vármegyei településen.

Duol.hu

Forrás: pexels.com (illusztráció)

A nyomozás adatai szerint a férfi 2023. július 1-jén délután összeszólalkozott a sértettel, amelynek során egymást verekedésre hívták fel, írj társoldalunk, a feol.hu. A gyanúsított magához vett egy lapátot, amelyet ütésre emelve a sértett felé indult, miközben megölésével fenyegette. A gyanúsítottat az anyja feltartóztatta, illetve a segélyhívón rendőri segítséget kért, azonban a felek között a szóváltás tovább folytatódott.

A rendőrjárőr helyszínre érkezésekor a gyanúsított magához vett egy 150 cm hosszú, 27 cm-es ágakkal rendelkező vasvillát, majd azzal a sértett irányába futott, miközben továbbra is a megölésével fenyegette. A férfi a kapuban álló rendőrt kikerülve, a drótkerítésen átugorva akarta megközelíteni a sértettet, azonban a rendőrjárőr azt megakadályozta. A férfi a rendőri intézkedés során mindvégig a sértett megölésével fenyegetőzött.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel – amely 5 évtől 15 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés –, alaposan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől.

Megalapozottan feltehető továbbá, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban résztvevő, vagy más személyek megfélemlítésével, jogellenes befolyásolásával a bizonyítást veszélyeztetné. A többször kinyilvánított ölési szándékára, valamint arra tekintettel, hogy a rendőri intézkedés megkezdése után is folytatta a cselekményét, amelyet az időben alkalmazott testi kényszer szakított meg, a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását, a döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges – olvasható a Fejér Megyei Főügyészség közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában