Helyi kék hírek

2023.07.04. 17:00

Letartóztatásban a harmadik fiatalkorú rabló

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 16 éves fiúnak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint társaival 2023. május 19-én a buszpályaudvaron kirabolt egy kiskorút. A gyanúsított két másik társát a Székesfehérvári Járásbíróság korábban már letartóztatta.

Duol.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalkorú elkövetők 2023. május 19-én az esti órákban a székesfehérvári buszpályaudvaron megfenyegettek egy kiskorú személyt annak érdekében, hogy tőle pénzt szerezzenek – tájékoztatotta szerkesztőségünket dr. Gácser Zsuzsanna Ágnes ügyész, a Fejér Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője. A sértett a fenyegetéstől megijedt, ezért a nála lévő bankkártyájával a bankautomatából 5000 Ft-ot felvett amit az egyik fiatalkorú gyanúsított elrakott. Ezt követően a gyanúsítottak a közelben lévő büfében különböző élelmiszereket vettek magukhoz, amelyeket a fenyegetések hatása alatt álló sértett fizetett ki, aki ezt követően az üzletből távozott, azonban az egyik elkövető utánament és ököllel arcon ütötte.

A fenti cselekmény csoportosan elkövetett rablás bűntett megállapítására alkalmas, melynek büntetési tétele 5-10 évig terjedő szabadságvesztés.

Figyelemmel a bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyára, a csoportos elkövetésre, az ügyészség szükségesnek látta az eljárás érdekében a 16 éves gyanúsítottal szemben a legsúlyosabb kényszerintézkedés indítványozását.

A bírósági az ügyészi indítvánnyal egyetértett és elrendelte a fiatalkorú letartóztatását. A gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be a döntéssel szemben, így az nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában