Üzletszerűen csalt

2023.07.28. 15:00

Internetes piactéren bűnözött a dunaföldvári nő

A székesfehérvári nyomozók befejezték azt a büntetőeljárást, amelyet 19 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás vétség miatt folytattak egy dunaföldvári nővel szemben.

Duol.hu

Forrás: police.hu

A csaló bűnlajstroma 2022 februárjában kezdődött. Ekkor tett feljelentést egy pórul járt soponyai nő, aki elmondta, hogy felkeltette az érdeklődését egy közösségi portál hirdetési felületén egy – mint az a későbbiekben kiderült, álnéven regisztrált – eladó által meghirdetett gyermek hintaszék. Felvette a kapcsolatot a hirdetővel és átutalta a vételárat a megadott számlaszámra, azonban a terméket nem kapta meg. Később a hirdető is elérhetetlenné vált. Ettől kezdve hónapokon keresztül különféle internetes hirdetési oldalakon kínálta portékáit a csaló, akinek áldozatai a termékeket többnyire meg sem kapták, vagy ha érkezett is küldemény, az nem az általuk megrendelt és értéktelen áru volt. A vételárat az elkövető egyetlen esetben sem utalta vissza a kuncsaftoknak – olvasható a rendőrség hivatalos honlapján, a police.hu-n.

A bűnügyesek az eljárásban több tucat potenciális sértettet hallgattak ki, a bizonyítékok beszerzése érdekében adatokat gyűjtöttek, és felderítették a feltételezett elkövető személyazonosságát.

A 38 éves dunaföldvári nőt 19 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás vétség miatt kihallgatták, a terhére rótt bűncselekmények elkövetését elismerte. A gyanúsított valamennyi megkárosított vevőjének a kárát megtérítette.

A székesfehérvári rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban az illetékes ügyészségnek továbbították.

A hasonló esetek elkerülése érdekében fő az óvatosság és a biztonság, amellyel megakadályozhatjuk, hogy megkárosítsanak bennünket! Kérjük, fogadják meg alábbi tanácsainkat:

  • Az online vásárolt terméket lehetőség szerint személyesen fizesse ki, illetve vegye át! Ne utaljon előre!
  • Amennyiben nagy távolság miatt nem megoldható a személyes átvétel, mindenképpen olyan eladótól vásároljon, akinek létezését és megbízhatóságát ellenőrizte.
  • Ha úgy látja, hogy minden óvintézkedés ellenére becsapták, megkárosították, tegyen feljelentést a rendőrségen, vagy hívja a 112-es segélyhívószámot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában