Kölnis tesók

2023.07.15. 18:00

Illatos furgon haladt a határ felé (videóval)

Hamis parfümfuvar további útját akadályozták meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M7-es sztrádán. Jelentős javadalom reményében vették az irányt Horvátország felé a kölnis fivérek.

Duol.hu

Forrás: NAV

Az illatos furgon Budapestről haladt a határ felé, amikor a pénzügyőrök a pákozdi pihenőhelyre terelték ki – tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A „dobozos” rakterének átvizsgálásakor, több kartondobozban világszerte is ismert márkájú – Giorgio Armani, Chanel, Hugo Boss, Versace – parfümöt találtak. A két férfi bevallotta, hogy az illatszereket a magyar fővárosban vásárolták, majd busás haszon reményében vitték volna tovább eladni. Jó barátság, de még működő testvéri viszony alapja is a pontos elszámolás: a projektbe ki-ki a saját anyagi forrásait fektette be, az eladásra szánt portékán is megjelölték maguk számára a birtokviszonyt.

A járőrök előzetes szakértői véleményt szereztek be, amely szerint a termékek hamisítványok, azokat a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hozták forgalomba. 

Forrás: NAV

A pénzügyőrök összesen 1176 doboznyi parfümöt foglaltak le. A testvérpárnak iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt kell felelnie, a NAV közbelépése nélkül a hamisítványok forgalmazásával közel harminc millió forint vagyoni hátrányt okoztak volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában