Baracs

2023.05.26. 13:00

Ismét az iskolaőr segített az ájult diákon

Négy hónapon belül kétszer is összeesett a baracsi általános iskola egyik mosdójában a tanintézmény egyik tanulója, de a helyettesítő iskolaőr ezúttal is tudta, mi a teendő.

DUOL

Fotó: Szabó Gabriella

Nem érezte jól magát, ezért a tanóráról kikéredzkedett egy hetedik osztályos lány május 2-án, és vele ment egyik osztálytársa.

– Épp arrafelé jártam a folyosón, amikor az egyik hetedikes lány kilépett a mosdóból, és azt mondta, megint rosszul érzi magát az osztálytársa. Ebben a pillanatban azt lehetett hallani, hogy illető diák összeesett a mellékhelyiségben – idézte fel Tejesné Kovács Mónika, a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola iskolaőre. – Hanyatt feküdt a kövön mozdulatlanul. Lehajoltam hozzá, hogy megállapítsam, van-e spontán légzése és szívverése. Szerencsére mindkettő rendben volt. Ezek után végigtapogattam a fejét és a karjait, nincs-e törése, sérülése, majd megpaskoltam az arcát, és szólongattam, hogy magához térjen, de ezzel akkor még nem jártam sikerrel.

Az osztálytárs tájékoztatta az iskola titkárát, aki úgy érkezett a mosdóhoz, hogy már vonalban volt a segélyhívó diszpécserével, aki a mentők kiérkezéséig segítette az elsősegélynyújtást. Mire a mentőszolgálat munkatársai átvették, a lány visszanyerte az eszméletét.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság tartalékos állományú iskolaőre február óta helyettesíti Baracson tartós betegállományban lévő kollégáját, és ezalatt már másodjára nyújtott elsősegélyt ugyanannak a lánynak, akinek egészségügyi probléma nehezíti az életét. – A korábbi eset picivel súlyosabbnak tűnt, de szerencsére azután is felépült, akárcsak most – mondta Tejesné Kovács Mónika, akinek a helytállását személyesen köszönte meg Budavári Árpád Béla ezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője - adta hírül a rendőrség a közösségi oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában