Elismerte felelősségét

2023.04.17. 13:00

Nem jutott messzire a dunaújvárosi autótolvaj

Az ittas állapotban lévő 29 éves férfi a lopott személygépkocsival Dunaújváros belterületén szenvedett balesetet.

duol.hu

A rendőrség tevékenység-irányítási központjába 2023. április 16-án 21 óra 17 perckor egy dunaújvárosi lakos tett bejelentést arról, hogy Dunaújvárosban, egy Lobogó úti vendéglátóhely előtt csukott, de nem zárt állapotban parkoltatott Suzuki típusú személygépkocsiját ismeretlen személy a benne hagyott indítókulccsal beindította és elvitte, írja a police.hu.  A sértett elmondásából kiderült, hogy az ismeretlen elkövető a személygépkocsin túlmenően ugyancsak ellopta pénztárcáját, a benne található készpénzzel, személyi okmányaival és a gépjármű forgalmi engedélyével együtt, melyet szintén az autóban felejtett.

Fotók: police.hu

A rendőrök a térfigyelő kamerarendszer adatainak kiértékelését követően, alig egy órán belül Dunaújvárosban, az Arany János utcában található töltőállomás területén megtalálták az ellopott személygépkocsit és alkalmi sofőrjét, akit a helyszínen azonnal intézkedés alá vontak. Az egyenruhások megállapították, hogy a 29 éves dunaújvárosi férfi néhány perccel korábban a gépkocsival az Aranyvölgyi és a Baracsi út kereszteződésénél balesetet szenvedett, miután felhajtott a járdára és ott egy fényjelző készülék oszlopának ütközött. A baleset következtében az autótolvaj nem sérült meg, azonban az autóban anyagi kár keletkezett. A további rendőri intézkedés arra is fényt derített, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, továbbá ittas állapotban ült a volán mögé, melyet a későbbi orvosszakértői vizsgálat eredményei is megerősítettek.

 

A 29 éves dunaújvárosi autótolvajjal szemben lopás vétség elkövetése, és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, az engedély nélküli járművezetés miatt pedig szabálysértési eljárás indult a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon. 

A férfi gyanúsítotti kihallgatása során elismerte felelősségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában