Felfüggesztett börtön

2023.04.27. 13:52

Két férfi pincéket tört fel és fosztott ki

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik Dunaújvárosban társasházi pincéket törtek fel és loptak onnan többek között kerékpárt, valamint horgászfelszerelést - közölte lapunkkal a vármegyei főügyészség sajtószóvivője.

DUOL

Fotó: MW

A vádirat szerint a két férfi 2022. január 25-e és 2022. január 27-e között ugyanannak a dunaújvárosi társasháznak három pincéjébe az ajtópántok lefeszítésével behatolt és ott kutatást végzett. A feltört pincékből egy 75 ezer forint értékű kerékpárt, továbbá horgász felszereléseket, férfi karórát, játékkonzolt tulajdonítottak el, összesen 240 forint értékben. A vádlottak az eltulajdonított dolgokat zálogházba adták, amelyek közül néhány tárgyat a rendőrség lefoglalt, így a lopással okozott kár részben megtérült.

Az ügyészség vádiratában a terheltekkel szemben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását, pártfogó felügyelet elrendelését, valamint vagyonelkobzást indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában