Hogy mindenki hazaérjen!

2023.01.10. 18:00

Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzés a vármegye több településén

Az ittas és a biztonsági öv használatát mellőző járművezetők kiszűrése volt a cél.

police.hu

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a vármegye számos településén végeztek ellenőrzéseket 2023. január 9-én. A komplex fokozott közúti közlekedésrendészeti akció az ittas és bódult járművezetőkre, valamint a passzív biztonsági eszközök használatára terjedt ki. A délelőtti órákban Móron egyszerre több helyszínen úgynevezett „finn” módszerrel szűrték ki a forgalomból az alkoholos befolyásoltság alatt közlekedőket.

Fotók: police.hu

Az egésznapos akció során ittas járművezetésért két sofőrrel szemben közigazgatási hatósági eljárást, míg Bakonycsernyén egy 42 éves nővel szemben büntetőeljárást, engedély nélküli járművezetés miatt  szabálysértési eljárást kezdeményeztek az egyenruhások.

 

A fokozott ellenőrzés alkalmával közel 30 esetben intézkedtek biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, de a kötelező haladási irányra vonatkozó szabályok megszegéséért is szabtak ki közigazgatási bírságot a járőrök.

 

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy az ittas járművezetés kiemelt baleseti kockázatot jelent, ezért kérjük a közlekedőket, hogy alkohol fogyasztását követően senki ne üljön a jármű volánja mögé! A balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania a közlekedési szabályokat!

„…hogy mindenki hazaérjen!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában