Rendőrség

2022.11.04. 08:00

Kinevezték a megyei rendőrfőkapitányt

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon november 3-án tartott ünnepélyes állománygyűlésen vette át kinevező okmányát Szabó Vendel r. ezredes - írja társoldalunk a FEOL.hu

Tóth Sándor

police.hu

Mint arról lapunkban korábban hírt adtunk, Szabó Vendel szeptember 1-től megbízás alapján töltötte be a megye rendőri vezetőjének tisztségét. November 1-i hatállyal Pintér Sándor belügyminiszter – az országos rendőrfőkapitány javaslatára – kinevezte őt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének. Az erről szóló kinevező okmányt Töreki Sándor r. vezérőrnagy, bűnügyi országos rendőrfőkapitány- helyettes adta át Szabó ezredesnek az ünnepélyes állománygyűlésen.

A kinevezett megyei főkapitány 27 éve, 1995-től teljesít hivatásos szolgálatot. Munkáját a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon vizsgálótisztként kezdte, majd ugyanott 2008-tól a gazdaságvédelmi osztály vezetője lett. Ezt követően pedig 2012 októberétől szintén Bács-Kiskun megyében bűnügyi rendőrfőkapitány-helyetteseként dolgozott egészen Székesfehérvárra kerüléséig. Eddig végzett szakmai és vezetői munkáját 2019-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje Katonai Tagozata kitüntetéssel ismerte el a köztársasági elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában