Napi cuki

2022.09.17. 13:00

Cicákat mentettek a bátor tűzoltók

Török Tímea

Az állatok is kerülhetnek bajba. Gyakran nehéz eldönteni, hogy ilyenkor honnan lehet segítséget kérni. 
Sokszor az igényeiknek nem megfelelő állattartás is szerepet játszik a vészhelyzetek kialakulásában. De szerencsére a híreinkben szereplő cicák megmenekültek, mert állatbarátok azonnal, megingás nélkül oltalmukba vették. Mindkét kis cirmost kútból mentették ki a tűzoltók 2022. szeptember 14-én. 
Pázmándon egy kiszáradt kútban várta a segítséget egy kismacska. A Fejér megyei műveletirányító ügyelet az önálló beavatkozásra jogosult pázmándi önkéntes tűzoltókat riasztotta, akik létrán mentek le a fogságba került állathoz, és felhozták a nyolcméteres mélységből. 
Soponyán is egy kiszáradt kútba esett bele egy kölyökmacska, akit a sárbogárdi hivatásos tűzoltók szintén létra segítségével mentettek ki a hét méter mély gödörből – tájékoztatta lapunkat az állatvédő tűzoltók akciójáról Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában