Vádemelés

2022.08.24. 10:20

Pénzmosásban vett részt egy nő Dunaújvárosban

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség pénzmosás bűntette miatt vádat emelt azzal a nővel szemben, aki közreműködött egy más személy által elkövetett büntetendő cselekményből származó vagyon elleplezésében.  

A vádirat szerint egy magát külföldi állampolgárnak kiadó személy internetes hirdetés útján pénzösszegeket csalt ki különböző személyektől, akiket hitelfolyósítás ígéretével tévedésbe ejtett, mivel sem a megígért hitelt nem folyósította, sem a hitelfolyósítás feltételeként átutalt pénzösszegeket nem fizette vissza.  

A vádlott az ismeretlen személy felhívására az általa kínált hitel felvételének feltételeként Dunaújvárosban három pénzintézetnél euró alapú bankszámlát nyitott, az ahhoz tartozó bankkártyát az ismeretlen által megadott címre postai úton az afrikai Benini Köztársaságba küldte, és megadta az ahhoz tartozó kódot. A folyószámlákra 2019. október 31. és 2020. április 27. között három alkalommal összesen mintegy 5.000.000,- Ft-nak megfelelő, büntetendő cselekmények elkövetéséből származó pénzösszeg érkezett. A pénzt a vádlott által elpostázott bankkártyával ismeretlen személy vette fel.  

A nő az igénybe vett pénzügyi szolgáltatásokkal lehetőséget biztosított az alapbűncselekmény, a csalás elkövetőjének, hogy a büntetendő cselekményből származó, összesen mintegy 5.000.000,- Ft-nak megfelelő pénzösszeget felvegye, amellyel közreműködött a vagyon elleplezésében.  

Az ügyészség vádiratában a nővel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában