Kék hírek

2022.07.25. 11:33

Letartóztatásban a moldáv embercsempész

A bíróság letartóztatta azt a 21 éves férfit, akit pénteken fogtak el a rendőrök Fadd térségében.

police.hu

A Bács-Kiskun megyei kollégák jelezték július 22-én a hajnali órákban, hogy egy külföldi rendszámú kisáruszállítót akartak igazoltatni, de annak vezetője a rendőri jelzésre nem állt meg és Tolna megye felé vette az irányt. A Szekszárdi Rendőrkapitányság Tolna Rendőrőrsének munkatársai végül Fadd külterületén állították meg a román rendszámú Peugeot Boxert, melynek csomagterében 13 illegális migráns volt, írja a police.hu. A külföldiek közül négyen török, kilencen szír állampolgárnak vallották magukat, azonban személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.  Az illegális migránsokat meghallgatásuk után a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu

Munkatársaink rövid időn belül elfogták a jármű sofőrjét, egy 21 éves moldáv férfit is, aki megpróbált elmenekülni a helyszínről. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a 21 éves moldáv férfival szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. A sofőrt őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki, majd a rendőrség előterjesztése alapján az ügyészség indítványa alapján a Szekszárdi Járásbíróság július 24-én letartóztatta.   

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában