Elrendelték a férfi letartóztatását

2022.06.15. 12:00

Négy nap alatt három helyről tulajdonított el különböző dolgokat egy férfi Dunaújvárosban

Fejér Megyei Főügyészség

Bilincsben

Fotó: Shutterstock

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és további bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki négy nap alatt három ingatlanból tulajdonított el különböző értékeket, illetve készpénzt, továbbá elvitt egy személygépkocsit.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2022. június 2. és 6. között ablak befeszítéssel, valamint ajtó betörésével három vendéglátóipari helyre hatolt be és tulajdonított el mobiltelefont, szeszesitalokat, valamint összesen mintegy 300.000,- Ft készpénzt. Eltulajdonított továbbá egy nyitott állapotú személygépkocsit, amelyben az indító kulcsot benne felejtették, az ott  lévő okiratokkal és lakáskulccsal. 

A gyanúsított büntetett előéletű, jelenleg is több büntetőeljárás hatálya alatt áll, állandó lakóhellyel nem rendelkezik, így alaposan feltehető, hogy a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna, továbbá újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását, a döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában