Hidegre tették

2022.05.20. 19:00

Katalizátort akart lopni, börtönbe került

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészség indítványa szerint börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki társával egy autó katalizátorát akarta ellopni Székesfehérváron.

duol.hu

A 32 éves férfi 2021. február 1-jén társával egy székesfehérvári áruházban akkumulátoros flexet vásárolt azért, hogy azzal autók katalizátorait levágják, majd azok eladásából pénzt szerezzenek. Az elkövető társával az esti órákban egy székesfehérvári autókereskedés telephelyére ment, és egy ott álló kocsit kézi emelővel megemelt, miközben társa a flex-szel elkezdte levágni annak katalizátorát. Tettüket észrevette egy arra sétáló pár, akiknek felszólítására az elkövetők felhagytak cselekményükkel, és a szerszámokat hátrahagyva elfutottak. 

A férfi azonban utánuk szaladt, és értesítette a rendőröket, akik kiérkezésüket követően elfogták az elkövetőket.

Az ügyészség többszörösen minősülő lopás bűntett kísérlete miatt emelt vádat a két férfival szemben, akik közül az egyik jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, így vele szemben elfogatóparancsot bocsátott ki a bíróság.

A bíróság a másik elkövető kapcsán lefolytatott előkészítő ülésen az ügyészi mértékes indítvány szerinti joghátrányt szabott ki: a többszörösen büntetett előéletű férfit egy év börtönbüntetésre és egy évi közügyektől eltiltásra ítélte.

A bíróság döntése ellen a terhelt és védője enyhítésért fellebbezést jelentett be.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában