Hétvégi összesítő

2022.01.31. 17:30

Migránsok, szélvihar, balesetek

A kéklámpásoknak a hétvégén sem volt nyugalmuk, erről az állampolgárok és a szél is gondoskodott

duol.hu

A Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület 6. eseménye viharkár és fakidőlés volt.

Kezjük a sort a tolvajokkal (01.29) - Még szombaton érkezett a hír szerkesztőségünkbe, hogy a A rendőrök 24 órán beül elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a két férfit, akik a gyanú szerint egy dunaújvárosi társasház pincéjéből több értékes tárgyat loptak el. A gyanú szerint, több helybéli illetőségű sértett tett feljelentést a rendőrkapitányságon arról, hogy József Attila utcai társasházuk pincerészébe ismeretlenek behatoltak, és onnan különféle ingóságot vittek el.

A nyomozók a tolvajokat lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és egyikőjüket – tekintettel arra, hogy ellene a Dunaújvárosi Járásbíróság elfogatóparancsot bocsátott ki lopás vétség és további bűncselekmények miatt - kihallgatását követően büntetés-végrehajtási intézetbe szállították. 

Ráfutásos baleset történt Nagyvenyimen (01.29) - Két gépkocsi szenvedett ráfutásos balesetet Nagyvenyimen, a Fő utcában, az Attila utca közelében. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, eltávolították az úttestre került szennyeződést, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Halálos lakástűz

Még mindig január 29. Este negyed nyolc után érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Bács-Kiskun megyei Apostagon, a Búzavirág utcában kigyulladt egy Duna-parti faszerkezetű nyaraló, a tulajdonosa pedig nem jött ki az épületből. Három járművel tizenkét tűzoltó vonult a teljes terjedelmében égő negyven négyzetméteres nyaralóhoz. A tűzben két gázpalack is felrobbant. A tűzoltók ötven percig küzdöttek a lángokkal, majd a romok átvizsgálása közben egy holttestet találtak.

Képünk illusztráció

A hét utolsó napja sem telt eseménytelenül. Letért az úttestről, majd egy tizenöt méter mély szakadékba csúszott egy személygépkocsi a 6-os főút 42-es kilométerénél, Ercsi és Adony között. A helyszínre a FER létesítményi és az érdi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet.

Egyiptomi embercsempészeket fogtak. A sofőr olasz felségjelzésű autójában két illegális migránst szállított - tájékoztatta szerkesztőségünket Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata. A járműben egy egyiptomi és egy magát szír állampolgárnak valló férfi utazott, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon az egyiptomi sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Forrás: E. Várkonyi Péter/illusztráció

Izgalmas napjuk volt az előszállási polgárőröknek a vasárnapi. A déli órákra felerősödő szél okozta kisebb nagyobb károk is fokozott figyelemre hangolták őket, de az igazi férfit próbáló kihívással délután három óra körül találkoztak. Az eseményről Telek Attila a helyi egység vezetője tájékoztatott bennünket.

Végezetül a vihar. Vasárnap reggel kilenckor meteorológiai szolgálat az ország több megyéjére és Budapestre is másodfokú, narancs riasztást adott ki, ami késő estig érvényben volt. A szeles idő miatt vasárnap összesen 1654 tűzoltói beavatkozásra volt szükség. A tűzoltói munka kétharmadát a szélben letört faágak, kidőlt fák adták, sok fa utakra, házakra, melléképületekre, kerítésekre, autókra és elektromos vezetékekre dőlt

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában