Határozottan

2022.01.30. 18:40

Megállították a migránsokat az előszállási polgárőrök

Izgalmas napjuk volt az előszállási polgárőröknek a vasárnapi. A déli órákra felerősödő szél okozta kisebb nagyobb károk is fokozott figyelemre hangolták őket, de az igazi férfit próbáló kihívással délután három óra körül találkoztak. Az eseményről Telek Attila a helyi egység vezetője tájékoztatott bennünket.

Balogh Tamás

Kiss Gábor (b) Telek Attila (j)

- Járőrözés közben lakossági bejelentést kaptunk. Két gyanús személyt láttak gyalogolni Bibic felől, Előszállás irányába a vasúti síneken. Azonnal riasztottam két társamat Telek Ádámot és Kiss Gábort, akikkel a felkutatásukra indultunk. Megtaláltuk és megállítottuk őket. Kiderült róluk, hogy csomagok nélkül Ausztriába tartó szíriai állampolgárok. Akkor értesítettük a rendőrséget, akiknek kiérkezésükkor átadtuk őket. A közben eltelt idő alatt feltartóztattuk a két személyt. 

 

Ez egy bátor dolog volt, hiszen ők akár fegyveresek is lehettek volna 

- Valóban, mi nem fegyveres alakulat vagyunk, de mivel már kerültünk hasonló helyzetbe, most is az akkor alkalmazott módszer szerint tettük a dolgunkat. Határozottan jártunk el velük szemben. Bár csak arab nyelven beszéltek, de megértették az intézkedésünket rájöttek, hogy az útjuk véget ért. Békésen megvárták a kiérkező rendőröket, akik utána az ilyenkor szokásos protokoll szerint jártak el, és elszállították őket.

 

Van-e tanulsága ennek az esetnek?

- Mivel voltunk már hasonló helyzetben, elképzelhető, hogy előfordulhat még máskor is. Nagyon fontos a lakossággal fönntartott jó kapcsolatunk. Fontos, hogy tudják, a bejelentésüket követve, bármikor számíthatnak ránk. Ezúttal az ő közreműködésükkel sikerült megakadályozni, hogy bekerüljenek a faluba, ahol az éhség és a szomjúság kitudja mit hozna ki belőlük. 

Telek Attila (b) Kiss Gábor (j)

 

A szélvihar okozta problémákról Kiss Gábortól a következőket hallottuk

- A Nagykarácsonyi úton letépte a talpazatáról a buszmegálló építményét, máshol fákat csavart ki, és  a villanyvezetéket is megrongálta. A Petőfi utca irányában még további három, veszélyesnek tűnő fát is ki kell vágni, és az E.ON majd csak utána fogja helyreállítani az ottani közvilágítás vezetékét  a hétfői nap folyamán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában