Börtönbe kerültek

2022.01.29. 10:04

A dunaújvárosi rendőrök gyorsan elkapták a tolvajokat

A rendőrök 24 órán beül elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a két férfit, akik a gyanú szerint egy dunaújvárosi társasház pincéjéből több értékes tárgyat loptak el.

Fotó: Police.hu

Fotó: Police.hu

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás ismeretlen tettesek ellen 2022. január 27-én. Aznap több helybéli illetőségű sértett tett feljelentést a rendőrkapitányságon arról, hogy József Attila utcai társasházuk pincerészébe ismeretlenek behatoltak, és onnan különféle ingóságot vittek el.

A dunaújvárosi rendőrök a bejelentéseket követően haladéktalanul a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtésbe kezdtek, elemezték a bűncselekmény helyszínének közelében lévő térfigyelő kamerák felvételeit, nyomokat kutattak és kikérdezték a lakókat. A nyomozók munkája az első bejelentéstől számított 24 órán belül eredményre vezetett, és a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatba hozható 26 éves és 33 éves helyi férfit azonosították, felkutatták és lakóhelyükön elfogták.

A nyomozás adatai szerint a két féri 2022. január 25-ről 26-ára virradó éjszaka hatolt be a dunaújvárosi társasház lakásaihoz tartozó pincerészbe úgy, hogy a lakatpántot lefeszítették, majd több százezer forint értékben vittek el kerékpárt, horgászfelszereléseket, karórát, játékot.

A rendőrök a helyi zálogházban az ellopott dolgok egy részét megtalálták, és azokat lefoglalták, majd később visszaadják a tulajdonosoknak.

A nyomozók a tolvajokat lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és egyikőjüket – tekintettel arra, hogy ellene a Dunaújvárosi Járásbíróság elfogatóparancsot bocsátott ki lopás vétség és további bűncselekmények miatt - kihallgatását követően büntetés-végrehajtási intézetbe szállították. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában