elfogták

2021.09.21. 07:00

Tizenegy illegális migránst szállított autójában az embercsempész

A moldáv állampolgárságú sofőr megpróbálta kivonni magát a rendőri intézkedés alól, de az egyenruhások menekülés közben elfogták.

police.hu

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály információja alapján a Fejér megyei rendőrök 2021. szeptember 20-án 17 óra 25 perckor a 81-es számú főút 22-es kilométerénél, Csókakő térségében akartak ellenőrizni egy román honosságú gépkocsit. A jármű 46 éves moldáv sofőrje megpróbálta kivonni magát a rendőri intézkedés alól és az autóból kiszállva elmenekült a helyszínről, azonban az egyenruhások azonnal a férfi nyomába eredtek és rövid időn belül, a helyszín közelében elfogták.

Fotó: police.hu

A kocsiban tizenegy férfi utazott, akik magukat szír állampolgároknak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket az egyenruhások a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják, majd a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában