Dunaújváros

2021.09.10. 14:00

Megütötte a vonaton a jegyvizsgálót egy férfi

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2020. december 2-án a Dunaújvárosból Budapest felé közlekedő személyvonaton megütötte a jegyvizsgálót.

Dunaújvárosi Járási Ügyészség

Budapest, 2020. május 4. Jegyellenőr arcmaszkban a Keleti pályaudvart elhagyva 2020. május 4-én. A kormány intézkedésit követve a védekezés második szakaszában május 4-től kötelező a szájmaszk viselése a tömegközlekedésben résztvevőknek. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A vádirat szerint a Dunaújvárosból Budapest Déli pályaudvarra közlekedő személyvonaton, Rácalmás és Kulcs települések közötti szakaszon a jegyvizsgáló a vádlott menetjegyét akarta ellenőrizni. Az utazó férfi nem rendelkezett érvényes menetjeggyel, ezért a felébresztése után a vádlott szidalmazta, többször meglökte és ruháját rángatta. A sértettel szolgálatot teljesítő másik jegyvizsgáló megpróbálta a dulakodó kezeit lefogni, azonban a férfi tovább lökdöste a sértettet és ki akarta venni a kezéből a mobiltelefonját, hogy ne tudja értesíteni a rendőrséget. Ezt követően elfajult a dolog és megütötte. A bántalmazás következtében a sértett arcának jobb oldalán duzzanat alakult ki. Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

Vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában