határrendészet

2021.08.28. 08:00

Többször fogtak migránsokat a környékünkön

Az embercsempészek a rendőrségi hírek tanúsága szerint sokszor „használják” az M6-os utat

Brousil Csaba

Az illegális bevándorlókat visszakísérik a határhoz Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Egyre aktívabbak az embercsempészek a magyar határnál, a migránsok pedig mind gyakrabban próbálnak nagy csoportokban átjutni – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán a köztévében. Bakondi György elmondta, egyre nő a migrációs nyomás a román határszakaszon, s erről számolt be az MTI a hét derekán.

Szűkebb pátriánkban ismét tapasztalhattuk, hogy a migrációs nyomás valóban növekszik. A héten is több rendőrségi és ügyészségi közlemény jutott el szerkesztőségünkhöz. Az egyik legfrissebbet pénteken délelőtt kaptuk az ügyészség sajtóosztályától. Ebben az állt, hogy a Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a férfit, aki 2021. június 4-én négy szír állampolgárnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez. A járásbíróság a terhelttel szemben 2 év szabadságvesztést szabott ki, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette, valamint 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A bíróság döntése nem jogerős. Szintén pénteken számolt be róla a rendőrség honlapja, hogy ha nem is városunk környékén, de a megyében kaptak el egy újabb embercsempészt, aki hat, magukat szír állampolgároknak valló személyt szállított a kocsijában. Őket is az M6-os autópályán, Besnyőnél tartóztatták fel a rendőrök.

Csütörtökön arról adtunk hírt, hogy őrizetbe vették azt az embercsempészt, akit kedd éjjel fogtak el Dunaföldváron. A járművet egy ukrán állampolgárságú férfi vezette, aki kilenc, magukat szír állampolgároknak valló személyt szállított. Szintén csütörtökön írtunk arról, hogy a rendőrök őrizetbe vették azt az ukrán nőt, aki az M6-os autópálya dunaföldvári pihenőjében bukott le szerdán: öt, magukat kurd állampolgároknak valló személyt szállított. Szerdai hír, hogy a rendőrök az M6-os autópályán Kulcs térségében, akartak ellenőrizni egy svéd rendszámú gépkocsit. A sofőr azonban az autóból kiszállva elmenekült. Ő egyébként a kocsiban kilenc, magukat szírnek valló férfivel utazott, akik sem a személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

Az illegális bevándorlókat visszakísérik a határhoz
Fotó: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában