Nagy fogás

2021.08.31. 10:00

Hamisított cipők a túlsúlyos autóban

Balla Tibor

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai viszonylagos gyakorisággal tesznek közzé híradásokat kisebb-nagyobb fogásokról, amikor az ellenőrzött járművekben hamis termékeket foglalnak le. Ezúttal is ilyenről kaptunk híradást, csaknem ötmillió forintot érő hamis cipőket találtak egy kisteherautóban. A pénzügyőrök egy járművet ellenőriztek az M1-es autópálya komáromi szakaszán. Az autó mérlegelésekor kiderült, hogy a jármű súlya a megengedett 3,5 tonna helyett több mint 4 tonna.

A csomag- és utastér átvizsgálásakor Nike márkajelzésű cipőket találtak a NAV munkatársai. A sofőr elmondása szerint nem tudta, hogy mit szállít. Az előzetes szakértői vélemény szerint az áru hamisítvány, a lábbeliket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hozták forgalomba. A pénzügyőrök a mintegy ötmillió forint értékű árut lefoglalták. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértésének bűntette miatt feljelentést tettek, a túlsúly miatt pedig közigazgatási eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában