öt év felfüggesztett

2021.08.05. 19:00

Az ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította a szerb embercsempészt

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

A Székesfehérvári Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a szerb férfit, aki 2021. július 12-én öt szír állampolgárnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

A nyomozás adatai szerint a vádlott a szír állampolgárokat azzal vette fel a személygépkocsijába, hogy őket Ausztriába szállítja. A gépkocsi utasterében négy, míg a csomagtartóban egy személy foglalt helyet. A rendőrség a vádlottat Enyingen ellenőrzés alá vonta, így cselekményét leleplezte. A külföldi állampolgárok egyenként 4.000,- Eurot fizettek volna Ausztriába való sikeres eljuttatásuk esetén.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvány alapján a terhelttel szemben 2 év börtönbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 5 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint 4 évre kiutasította Magyarország területéről. A bíróság döntése fellebbezés hiányában jogerőre emelkedett.

Vezető képünk illusztráció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában