Fejér Megyei Főügyészség

2021.07.29. 14:00

Vádat emeltek a nevelt lányával szexuális erőszakot elkövető férfival szemben

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő szexuális erőszak bűntette és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2020. július és november között élettársának három éves lányával szexuális cselekményt végzett, őt többször bántalmazta.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: pixabay

A vádirat szerint a vádlott többször maradt egyedül élettársának a lányával székesfehérvári lakásukban, amely alkalmakat kihasználva 2020. július és novembere közötti időszakban több alkalommal szexuális cselekményt végzett a nevelése alatt álló, életkoránál fogva védekezésre képtelen gyermekkel. A vádlott féltékeny volt az élettársára, valamint az élettársa és a kiskorú sértett kapcsolatára. Türelmetlensége odáig fajult, hogy 2020. októbere és novembere között többször megütötte és durván megragadta a kiskorú sértettet, amely következtében a gyermek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A gyámhivatal a gyermeket a családból kiemelte és ideiglenes hatállyal nevelőszülőnél helyezte el.

A vádlott azzal a magatartásával, hogy a kiskorú sértettet bántalmazta, a neveléséből, gondozásából, felügyeletéből adódó kötelezettségét súlyosan megszegte és azzal a gyermek egészséges értelmi, érzelmi és testi fejlődését veszélyeztette.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben fegyházbüntetés kiszabását, közügyek gyakorlásától, valamint minden olyan foglalkozás vagy tevékenység gyakorlásától való eltiltást indítványozott, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását végzi, illetve ilyen személlyel befolyási viszonyban áll, illetve indítványozta a letartóztatás fenntartását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában