indítvány

2021.05.14. 11:00

Vádemelés a nevelt lányával szexuális erőszakot elkövető férfival szemben

A Fejér Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2020. tavaszán, egy Fejér megyei településen szexuális cselekményt végzett házastársának gyermekével – tájékoztatott Dr. Ott István, a Fejér Megyei Főügyészség főügyésze.

duol.hu

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

A vádirat szerint a férfi 2016-ban házasságot kötött a gyermek anyjával, akivel közös háztartásban nevelte a nő korábbi kapcsolatából született két, valamint egy közös gyermeküket. A vádlott 2020. tavaszán, amikor házastársa a két gyermekkel piacra ment, egyedül maradt otthonukban a 10 éves nevelt lányával és vele szexuális cselekményt végzett. A férfi a cselekményt követően felszólította a kiskorú sértettet, hogy a történtekről ne szóljon senkinek. A terhelt cselekménye akkor lepleződött le, amikor 2020. augusztus 15-én a gyermek az anyjának elmondta a történteket.

Az ügyészség vádiratában fegyházbüntetés kiszabását, közügyek gyakorlásától eltiltást, a letartóztatás fenntartását, valamint minden olyan foglalkozástól végleges hatállyal történő eltiltást indítványozott, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását végzi, illetve ilyen személlyel befolyási viszonyba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában