migránsokat fogtak

2021.05.26. 09:00

Határrendészeti összesítő

A rendőrök egy bosnyák embercsempésszel és 10 illegális migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában.

police.hu

A Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak közreműködésével – 2021. május 25-én 18 óra 14 perckor az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a Fácánkerti pihenőhely közelében ellenőriztek egy osztrák rendszámú kisteherautót. A járművet egy bosnyák állampolgárságú férfi vezette. A sofőr tíz illegális migránst szállított, akik közül nyolcan szír állampolgárnak, ketten pedig bangladesinek vallották magukat. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Munkatársaink a sofőrt, valamint az utasait elfogták és előállították.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A jármű vezetőjével szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában