indítvány

2021.05.11. 15:00

A fehérvári keménylegény kiskorú barátnőjével erősködött

A Székesfehérvári Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki Székesfehérváron az utcán bántalmazta kiskorú barátnőjét.

duol.hu

Fotó: shutterstock

A vádirat szerint a 24 éves férfi 2020. augusztus 22-én 11 óra körül Székesfehérváron barátnőjével sétált a Farkasvermi utcában, amikor hangosan vitatkozni kezdtek egymással – írja az ügyészség közleményében Palkovitsné dr. Kész Anikó helyettes sajtószóvivő.

A vita hevében a férfi megragadta barátnője haját, azt megrángatta, majd hajánál fogva a földre rántotta. Miután a lány felállt, a férfi ismét megtépte a haját, majd újból földre taszította.

A férfi cselekményét egy közeli szociális intézmény dolgozói észlelték, akik azonnal értesítették a rendőrséget, és a lány segítségére siettek.

Az elkövető időközben az eszméletét vesztett lányt arcán többször megütögette, hogy felélessze, majd mikor a barátnője magához tért, felrángatta a földről, és tovább mentek.

A lány az esés folytán bal könyökén nyolc napon belül gyógyuló horzsolásos sérülést szenvedett.

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában