kipróbálta milyen buszt vezetni

2021.04.23. 19:45

Egy férfi elvitte a parkoló buszt, amellyel balesetet szenvedett

A Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivője, Jászberényiné dr. Király Teodóra az alábbi közleményt juttatta el a szerkesztőségünknek:

Fejér Megyei Főügyészség

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett jármű önkényes elvételének bűntette miatt vádiratot nyújtott be azzal a 20 éves férfival szemben, aki bejutott egy parkoló autóbuszba, amellyel a Kulcsot Rácalmással összekötő úton közlekedett és balesetet szenvedett.

A vádirat szerint a férfi 2020. augusztus 4-én, hajnalban kerékpárral közlekedett Kulcson, amikor a feltámadó vihar miatt beállt az autóbusz-megállóba, ahol két autóbusz parkolt. A vádlott úgy döntött, hogy kipróbálja az egyik autóbusz vezetését, és mivel ismerte a nyitási mechanizmust, így bejutott az egyik gépjárműbe, azonban azt nem tudta elindítani. A másik parkoló autóbuszt azonban sikerült kinyitnia, elindította, majd Kulcs és Rácalmás között közlekedett, amikor balesetet szenvedett, a busszal az árokba hajtott. A vádlott gyalog elhagyta a helyszínt, majd a buszmegállóban hagyott kerékpárjához visszatért és azzal hazatért. A baleset következtében az autóbuszban 2.000.000,- Ft rongálási kár keletkezett. A férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik.

Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével a terhelttel szemben közérdekű munka büntetés kiszabását, valamint a sértett által előterjesztett polgári jogi igény érdemben való elbírálását indítványozta.

Oldalunkon is olvashattak az augusztusban történt esetről:

https://www.duol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/busz-az-arokban-racalmas-es-kulcs-kozott-video-3746654/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában