hihetetlen

2021.03.12. 11:00

Kiskorú gyermekükkel akart lopni egy sárbogárdi férfi és egy nő

A Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivője, Jászberényiné dr. Király Teodóra az alábbi közleményt juttatta el a szerkesztőségünknek:

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

A Sárbogárdi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette és további bűncselekmény miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival és nővel szemben, akik Sárbogárdon kiskorú gyermekükkel akartak lopni.

A vádirat szerint a terheltek és 9 éves kiskorú gyermekük 2019. augusztus 23-án este megjelentek egy épülőfélben lévő, de zárt nyílászárókkal rendelkező háznál azért, hogy onnan különböző dolgokat tulajdonítsanak el. A zárt bejárati ajtó és a betonalap között 20 cm-es nyílás volt, amelyen a gyermek bemászott, miközben a vádlottak a ház mellett figyeltek. A kiskorú a kivitelező munkálatokat végző vállalkozó tulajdonát képező, mintegy 20.000 forint értékű különböző szerszámokat kirakta az ajtó előtti küszöbre azért, hogy azt a helyszínről elvigyék. A vállalkozó a ház előtt haladt el gépkocsival, amikor észrevette, hogy az egyik vádlott a ház mellett áll, ezért befordult az udvarra és látta, amint a gyermek az ajtó alatti résen kimászott a házból. A vádlottak és a kiskorú elfutottak a helyszínről, az összekészített szerszámokat hátra hagyták, ily módon a lopási cselekményük kísérleti szakban maradt. A terheltek arra bírták a kiskorú gyermeküket, hogy lopást, azaz bűncselekményt kövessen el, amely magatartásukkal a fejlődésben lévő kiskorú gyermek egészséges személyiségfejlődését, értelmi, erkölcsi fejlődését súlyosan veszélyeztették.

Az ügyészség vádiratában a vádlottakkal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában