megszaporodtak a munkagépek

2021.03.23. 17:00

Fontos a szabályok betartása

Elkezdődtek a tavaszi munkálatok, egyre több mezőgazdasági munkagéppel találkozhatunk megyénk útjain.

police.hu

Debrecen, 2020. április 13. A precíziós szántóföldi növénytermesztés alapja a mûholdas helymeghatározás, valamint az erõgép és a munkagép automatikus vezérlése. Így pontosan elvégezhetõ a vetés, sorközmûvelés, megoldható a csatlakozási, ismételhetõségi és visszatérési pontosság. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Oláh Tibor

Tavasz beköszöntével egyre több mezőgazdasági vontatóval és lassú járművel találkozhatnak a megye közútjain is. Ha ilyen munkagépekkel találkoznak, fokozott figyelemmel és kellő óvatossággal közelítsék meg, kikerülésnél és előzésnél tartsanak nagyobb oldaltávolságot!

  • Elindulás előtt ellenőrizzék a kormányberendezést, fékberendezést, a gumiabroncsok, valamint a kötelezően előírt világító és fényjelző berendezések működését! Ha rakományuk van, rögzítsék, takarják le azt!
  • Forgalomba történő bekapcsolódáskor a gumiabroncsokra tapadt sarat, az úttestre felhordott szennyeződéseket takarítsák le! Irányváltoztatás, a közútról történő fel- és lekanyarodást kiemelt körültekintéssel végezzék!
  • Türelemmel, a mezőgazdasági járművek méreteit, sebességét, a közlekedési sajátosságokat figyelembe véve közlekedjenek! Az úttest jobb széléhez húzódva tegyék lehetővé a többi jármű biztonságos elhaladását!
  • … hogy mindenki hazaérjen!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában