ügyészség

2021.03.30. 12:40

A fegyveres ittas férfitól rabolt Dunaújvárosban

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt indítványozta annak a férfinek a letartóztatását, aki a gyanú szerint 2021. március 27-én, Dunaújvárosban gázriasztó fegyverrel rabolta ki az ittas sértettet.

duol.hu

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított délután, a dohányboltból kilépő ittas sértett oldalához nyomta a nála lévő gázriasztó fegyvert, majd felszólította őt arra, hogy adja át a pénztárcáját. A sértett a fenyegetés hatására a férfinak átadta a mintegy 40.000,- Ft értékű mobiltelefonját a tokban lévő 5.000 forinttal, valamint a pénztárcáját a benne lévő 25.000 forinttal és 100 euróval. A gyanúsított a fegyverrel fejen ütötte a sértettet és ellökte magától, dulakodás alakult ki közöttük. A sértett ököllel megütötte a terheltet, kitekerte a fegyvert a kezéből, majd mindketten a földre kerültek. Ezt követően a gyanúsított a fegyverét hátrahagyva elmenekült a helyszínről, a mobiltelefont eldobta, a készpénzt pedig eltette. A sértett a bántalmazás következtében könnyű személyi sérülést szenvedett.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, cselekményét a más bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés, valamint több büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el, így vonatkozásában a bűnismétlés reális veszélye fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés ellen a gyanúsított fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában