fegyházbüntetés

2021.02.09. 10:00

Súlyosításért fellebbezett az ügyészség kábítószer kereskedelem miatt

Dr. Ott István, a Fejér Megyei Főügyészség főügyésze az alábbi tájékoztatást adta az üggyel kapcsolatban:

duol.hu

Fotó: shutterstock

A Fejér Megyei Főügyészség a Székesfehérvári Törvényszék minősített kábítószer-kereskedelem bűntette és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt három terhelttel szemben meghozott ítélete ellen súlyosításért fellebbezett.

A vádirat szerint a vádlottak ismeretlen forrásból különböző típusú kábítószert, valamint új pszichoaktív anyagot szereztek meg azért, hogy egy Fejér megyei fesztiválon azzal kereskedjenek. A vádlottak egyike a kábítószert a rendezvény megnyitását megelőzően a fesztivál területére szállította, így elkerülték a beléptetés során elvégzett ellenőrzést. A rendezvényen az egyik vádlott figyeléssel biztosította két társa tevékenységét, akik az előre, részben kiporciózott kábítószert magukhoz vették és a sátraknál megvételre kínálták. A helyszínen szolgálatot teljesítő rendőrök felfigyeltek a vádlottak tevékenységére, őket igazoltatás alá vonták és tőlük a helyszínre vitt jelentős mennyiségű kábítószert lefoglalták.

A bíróság a terhelteket 7, illetve 5-5 évi fegyházbüntetésre, 8, illetve 6-6 évi közügyektől eltiltásra ítélte, valamint a lefoglalt kábítószer elkobzásáról rendelkezett. Az ügyész az ítélet ellen a büntetés súlyosításáért fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában