ügyészség

2021.01.15. 16:00

Zsebkéssel szúrt az egyik vendég felé egy szórakozóhely előtt

Dr. Varga Lóránt a Fejér Megyei Főügyészség megbízott főügyész helyettese, a főügyész távollétében jogkörében eljárva az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünknek:

duol.hu

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

A Székesfehérvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki a gyanú szerint 2020. szeptember 11-én egy székesfehérvári szórakozóhely előtt zsebkéssel többször az egyik vendég nyaka felé szúrt.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított, miután a pultos és a sértett az italkimérő agresszív magatartása miatti elhagyására szólította fel, a sértettet lefejelte és tenyérrel arcul ütötte. Ezt követően a gyanúsított a szórakozóhely előtt az őt visszafogni szándékozókkal szemben támadólag lépett fel, elővett egy 5 cm pengehosszúságú zsebkést, és azzal többször a sértett nyaka felé szúrt, akinek azonban a támadás elől sikerült kitérnie.

A bántalmazás során a férfi nem szenvedett sérülést, azonban az elkövetés módja, körülményei, a támadott testtájék alapján fennállt a súlyosabb sérülés kialakulásának a lehetősége.

A gyanúsított kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az észlelőkben megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A gyanúsított 2020. szeptember 12-ét megelőzően kábítószert is fogyasztott.

A gyanúsított személy elleni erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt többször volt büntetve, a cselekményét felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próbaidejének, valamint a vele szemben folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt valósította meg, ezért alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és 2021. március 14-ig meghosszabbította a terhelt letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában