Lezárt ügy

2021.01.21. 13:00

Zaklatta hozzátartozóit és baltával rontott rájuk

A bicskei nyomozók vádemelést javasolnak az etyeki férfival szemben.

police.hu

Fotó: police.hu

A rendőrségre 2020. március 7-én délután érkezett bejelentés egy etyeki ingatlanból, amely szerint egy ott lakó férfi, egy előzőleg magához vett baltával, a ház egyik szobájának ablakát betörte, a bejárati ajtót több alkalommal, nagy erővel megütötte, miközben hangosan kiabálva azzal fenyegette a lakóházban tartózkodókat, hogy az életükre tör.

Fotó: police.hu

Az egyenruhások haladéktalanul a helyszínre mentek. Az elsődleges adatgyűjtés és tanúkihallgatások során kiderült, hogy a 45 éves férfit ittas állapotából eredő minősíthetetlen viselkedése miatt az ott lakó hozzátartozók felszólították a távozásra, majd – mivel ennek a férfi nem tett eleget – a közös ingatlanból átmenetileg kizárták. Az elkövető az utcán magához vett egy fejszét, amivel a házhoz visszatérve megrongálta annak nyílászáróit, és hangos, trágár szavakkal illette az ott élőket. A bent tartózkodók megijedtek, bezárkóztak szobájukba, és telefonon kérték a hatóság segítségét. A bűncselekmény helyszínén a rendőrök a feltételezett elkövetőt elfogták, majd a rendőrségre előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Emellett a nyomozók halaszthatatlan nyomozati cselekményként helyszíni szemlét tartottak, a fejszét lefoglalták. A rendőrség kezdeményezésére a Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte az elkövető távoltartását a sértettektől.

Fotó: police.hu

A felfegyverkezve megvalósított garázdaság bűntett és zaklatás vétség elkövetésével gyanúsított etyeki férfi ügyében a bicskei rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban a Bicskei Járási Ügyészségnek átadták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában