egy embert kórházba szállítottak

2020.12.14. 11:00

Szivárgott a szén-monoxid Sárbogárdon – frissítve

Szivárgott a szén-monoxid egy családi ház fürdőszobájában december 13-án este Sárbogárdon.

FMKI

Frissítés (12.14; 11:00)

A tűzoltókat és a mentőket rosszullét miatt riasztották a lakáshoz. A családi ház fürdőszobájában a gázbojler meghibásodása miatt áramlott vissza a mérgező gáz a lakótérbe. A sárbogárdi hivatásos tűzoltók és a gázszolgáltató szakembere magas szén-monoxid-koncentrációt mért a bojler közelében. A ház lakóját a mentők kivizsgálásra kórházba szállították. Az épületben szén-monoxid-érzékelő nem volt.

A hasonló balesetek és tragédiák szén-monoxid-érzékelővel megelőzhetőek, hiszen a színtelen, szagtalan, íztelen, rendkívül mérgező szén-monoxidot csak ezek a készülékek képesek érzékelni, és szén-monoxid-szivárgás esetén hangos sípolással figyelmeztetnek a veszélyre.


Rosszullét miatt riasztották a sárbogárdi hivatásos tűzoltókat Sárbogárdra, egy Százados utcai családi házhoz, írja a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az egység méréseket végzett és szén-monoxid jelenlétét mutatta ki az ingatlanban. A mentőszolgálat munkatársai egy embert további kivizsgálásra kórházba szállítottak.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában