Székesfehérvár

2020.11.18. 09:00

Nem olyan, nem attól, nem annyi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vád­irata szerint egy férfi 2018. május 31-én 40.000 forintért megvásárolt egy, az interneten motorhibásként eladásra kínált autót.

Balla Tibor

Forrás: Pixabay

Az eladóval egy olyan adásvételi szerződést íratott alá, amelyen vevőként egy nő ismerőse adatai és aláírása volt feltüntetve, ő csak tanúként írta alá az okiratot. Ezt követően az interneten 220 ezer forintért kínálta eladásra a kocsit. A hirdetésre jelentkező vevőt tévedésbe ejtette, amikor úgy adta el neki az autót, hogy annak tényleges műszaki állapotáról nem számolt be, és azt állította, hogy azt felesége árulja. Ennek megfelelően a szerződést a férfi egy nő ismerőse írta alá eladóként, aki így segítséget nyújtott a bűncselekményben.

Az ügyészség tárgyalás mellőzésével a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és pártfogó felügyelet elrendelését, a nővel szemben pedig közérdekű munka büntetés alkalmazását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában