beismerő vallomást tett

2020.11.30. 13:00

Mobiltelefont lopott, a rendőrök rövid időn belül elfogták

Egy férfi kezéből vette ki a telefont a 32 éves tolvaj Ercsiben, majd vonatra szállt. A pusztaszabolcsi vasútállomáson sikerült feltartóztatni a tolvajt, akit a gárdonyi rendőrök előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki.

police.hu

Egy budapesti férfi 2020. november 29-én este Ercsiben, a vasútállomás területén egy másik férfitól megkérdezte, mennyi a pontos idő. A 18 éves férfi a zsebéből elővette mobiltelefonját, hogy a kérdésre válaszoljon, olvasható a police.hu-n. A budapesti lakos meg sem várta az ercsi férfi válaszát, kikapta a kezéből a telefonját, és böngészni kezdett rajta. A tulajdonos hiába kérlelte az idegent, hogy adja vissza a készülékét, az nem tette, és kis idő múlva a Pusztaszabolcsra induló vonatra felszállt. A sértett az elkövető után szintén a vasúti szerelvényre szállt, ám a telefont továbbra sem sikerült visszaszereznie, ezért egy utashoz és a kalauzhoz fordult segítségért. A pusztaszabolcsi vasútállomáson a biztonsági szolgálat munkatársainak közreműködésével sikerült feltartóztatni a tolvajt, akinek ruházatából sértetlenül előkerült a készülék. A bűncselekményről történt bejelentést követően a helyszínre irányított rendőrök a budapesti férfit előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, melynek során a gyanúsított beismerő vallomást tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában