Segítsen a rendőrségnek!

2020.10.02. 16:30

Letartóztatásban vannak az embercsempészek – FRISSÍTVE

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság várja azoknak a tanúknak a jelentkezését, akik 2020. szeptember 30-án délután fél öt körül közlekedtek a 6-os számú főúton Dunaföldvár térségében, és találkoztak a videófelvételen látható fekete színű Chryslerrel.

duol.hu

Fotó: police.hu

FRISSÍTÉS (2020.10.02; 16:30)

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vették, a Szekszárdi Járásbíróság pedig letartóztatta annak az autónak az olasz sofőrjét és tunéziai utasát, amellyel Dunaföldvár térségében akartak elmenekülni a rendőri ellenőrzés elől.

FRISSÍTÉS (2020.10.01; 14:50)

A rendőrség a lakosság segítségét kéri, hogy aki 2020. szeptember 30-án délután fél öt körül Dunaföldvár térségében a 6-os számú főúton közlekedett, és találkozott a videón, valamint a fényképfelvételen látható fekete színű Chryslerrel, jelentkezzen személyesen a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon, a Szekszárd, Mészáros Lázár u. 19-21. szám alatt, hívja a 06-74-501-106-os telefonszámot, vagy tegyen bejelentést – akár névtelensége megőrzése mellett – az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámon!

FRISSÍTÉS (2020.10.01; 13:10) – A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vették annak az autónak az olasz sofőrjét és tunéziai utasát, amellyel Dunaföldvár térségében akartak elmenekülni a rendőri ellenőrzés alól.

Az elsődleges adatgyűjtés során kiderült, hogy az elfogott, olasz okmányokkal rendelkező férfi vezette az autót. A kocsiban vele utazott egy tunéziai állampolgárságú személy is, akit az este folyamán szintén elfogtak a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai. Az 51 éves olasz és az 55 éves tunéziai férfival szemben embercsempészés bűntett miatt indítottak eljárást. Őket kihallgatásukat követően őrizetbe vették, és a Szekszárdi Járási Ügyészségnek előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

A kocsi utasait jelenleg is keresik. Kérjük, hogy aki Dunaföldvár környékén magyarul nem beszélő, gyanúsan viselkedő személyekkel találkozik, azonnal értesítse a Dunaföldvári Rendőrőrsöt, vagy tegyen bejelentést a 112-es segélyhívóra!

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei 2020. szeptember 30-án 16 óra 30 perckor akartak ellenőrizni egy magyar rendszámú személygépkocsit az M6-os autópálya paksi szakaszán. A jármű vezetője a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, hanem továbbhajtott. Az egyenruhások követték az autót, melynek sofőrje, miután letért az autópályáról, a 6-os főúton keresztül Dunaföldvár felé hajtott, ahol egy gyár területén megállt. A sofőr és utasai kiugrottak a kocsiból, és a Duna irányába szaladtak. Az egyenruhások a menekülők után futottak, akik közül egy férfit a vízből húztak ki. – Tájékoztat a police.hu.


Fotó: police.hu

Az elsődleges adatgyűjtés során kiderült, hogy az elfogott, olasz okmányokkal rendelkező férfi vezette az autót. Az eddig rendelkezésre álló információk alapján az elfogott személy embercsempészéssel gyanúsítható. Az autó utasai közül egy személyt szintén elfogtak az egyenruhások, aki tunéziainak vallja magát, de magyarországi tartózkodásának jogszerűségét igazolni nem tudja. A két férfi elszámoltatása folyamatban van. A kocsi többi utasát jelenleg is keresik a rendőrök.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában