orgazdaság

2020.08.06. 15:00

4000 doboz cigarettát vásárolt – megszívta

A Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivője, Jászberényiné dr. Király Teodóra az alábbi közleményt jutta el a szerkesztőségünknek:

duol.hu

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

A Székesfehérvári Járási Ügyészség jelentős értékre, jövedéki adózás alól elvont termékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2020. július 24-ét megelőzően ismeretlen személytől adó- és zárjegy nélküli 4000 doboz cigarettát vásárolt meg vagyoni haszonszerzés érdekében.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított az általa megvásárolt, jövedéki adózás alól elvont adó- és zárjegy nélküli cigarettákat személygépkocsijának csomagtartójában szállította a 8-as számú főúton Csór külterületén, amikor az adóhatóság jövedéki ellenőrzés alá vonta, a gyanúsított cselekményét leleplezte, az adó és zárjegy nélküli cigarettákat lefoglalta. A gyanúsított által megszerzett, jövedéki adózás alól elvont termék értéke 6.000.000,- Ft volt.

A gyanúsított büntetett előéletű, cselekményét a hasonló bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, amelyre figyelemmel fennáll a bűnismétlés veszélye.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság döntése védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában