rendőrségi hírek

2020.07.12. 10:30

Eltiltás hatálya alatt, lejárt műszakival és kötelező biztosítás nélkül vezetett

A 21 éves nádasdladányi sofőrt szabálysértési őrizetbe vették a rendőrök.

police.hu

Közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök 2020. július 11-én délután a 8-as számú főút 14-es kilométerénél, Iszkaszentgyörgy külterületén. A helyszíni szemle adatai alapján egy 21 éves nádasdladányi férfi Opel típusú személygépkocsival Csór felől a 7-es számú főút irányába közlekedett, amikor egy balra ívelő kanyarban az útpadkára hajtott, majd az úttestről lesodródva a vízelvezető árokba csapódott. A rendőrök az intézkedés során megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, mivel a Székesfehérvári Rendőrkapitányság a vezetéstől eltiltotta, továbbá, hogy az általa vezetett jármű műszaki érvényessége lejárt és a gépkocsira nem kötöttek érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást. Az egyenruhások a férfit elfogását követően a rendőrkapitányságra előállították és szabálysértési őrizetbe vették, írja a police.hu.

Fotók: police.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedésben résztvevő járművek vezetőinek figyelmét, hogy amennyiben a közúti ellenőrzés során megállapítást nyer, hogy a gépjárművezető a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, úgy az egyes szabálysértésekről szóló 2012. évi II. törvény értelmében, ezen szabálysértés elkövetése akár hatvan napig történő elzárással, vagy háromszázezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható!

Felhívjuk továbbá a járművezetők figyelmét, hogy nem megfelelő műszaki állapotban lévő járművel a közúti forgalomban részt venni fokozott baleseti kockázatot rejt magában!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában