A döntés jogerős

2020.03.09. 11:00

Megszúrta férjét, jogerősen elítélték

A Fejér Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki 2018. október 8-án, az egyik Fejér megyei településen, előzetes szóváltást követően egy konyhakéssel megszúrta házastársát, aki a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

Balla Tibor

Forrás: shutterstock

Fotó: illusztráció

A vádlott és a sértett ittasan szóváltásba keveredtek, veszekedtek. A sértett arcon ütötte a vádlottat, aki indulatában egy késsel megszúrta a férfit a felsőtestén. A szúrás következtében életveszélyes állapot alakult ki a férfinál. A vádlott és a sértett felnőtt fia értesítette a mentőszolgálatot.

A terhelt a Székesfehérvári Járásbíróságon 2020. március 6. napján megtartott előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését a váddal egyezően beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a bíróság az új büntetőeljárásról szóló törvény szerint ítéletet hozott az ügyben. A bíróság ítéletében a vádlottal szemben 1 év és 6 hónap szabadságvesztés büntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette. A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában