tűzeset

2020.02.06. 17:39

Teljes terjedelmében ég egy ház tetőszerkezete Rácalmáson – Frissítve

A tűz a szomszédos házakat veszélyezteti.

FMKI

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

Péntek 08:00 Frissítés

A Fejér megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az alábbi tájékoztatást adta:

Az épületből egy propánbutángáz-palackot vittek ki a tűzoltók. A ház két lakójának nem esett baja, részükre az önkormányzat biztosított ideiglenes szállást. Az ingatlanon volt még egy kutya és három kismalac, a háziállatokat a szomszédok fogadták be.

Péntek 07:00 Frissítve

A Dunaújvárosi Önkormányzat facebook oldalán olvasható bejegyzés szerint a két lakónak nem volt hová mennie, elhelyezésükhöz Dunaújváros Önkormányzatától kértek segítséget. Mint írják, ezt természetesen teljesítették, és a Pentele ÖTE segítségével a városi kempingben biztosítottak szállást. Rácalmás Önkormányzata tisztálkodó eszközökkel és élelemmel segítette a károsultakat.

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap


19:18 Frissítve

Lángra kapott egy rácalmási ház a Sirály utcában csütörtökön kora este, nem sokkal fél hat előtt. A tűz a szomszédok elmondása alapján több méter magasra csapott fel, és mivel a környező épületeket is veszélyeztette, ezért a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók három vízsugárral egyből megkezdték a lángok oltását. A kis nádtetős házban ketten élnek.

A tetőszerkezet szinte azonnal megsemmisült, az épület a lángok martalékává vált. A lánglovagok rendkívül hamar intézkedtek, hat óra körül már a szomszédos házak is biztonságba kerültek, de a sűrűn gomolygó füst még fél hét körül is komoly problémákat okozott. Személyi sérülés nem történt.


Teljes terjedelmében ég egy lakóház tetőszerkezete Rácalmáson, a Sirály utcában. A tűz veszélyezteti a szomszédos épületeket, ezért a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók három vízsugárral megkezdték a lángok oltását, írja a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Vass Ádám

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában