vádemelés

2020.02.17. 18:00

Életveszélyes sérülést okozott egy sörös pohárral

A Fejér Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2018. augusztus 27-én, éjszaka, egy dunaújvárosi vendéglátó helyen, ittasan egy sörös pohárral az ott tartózkodó sértett arcába sújtott, amelynek következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

Fejér Megyei Főügyészség

A vádlott arra hivatkozással, miszerint a sértett tiszteletlenül beszélt a vendéglátóipari hely kiszolgálójával, ittas állapotban a sértett arcába vágta a kezében lévő sörös poharat. Az ütés a sértett arcán, nyakán és szemén okozott sérülést, azonnali erős vérzést eredményezett, adta hírül a Fejér Megyei Főügyészség.

A sértett a kezét a nyakára szorítva megpróbálta fékezni a vérzést, segítséget kért a pultosnőtől, ezután azonban elvesztette az eszméletét és összeesett. A pultosnő mentőt hívott, valamint értesítette rendőrséget. A kórházban a férfin életmentő műtétet hajtottak végre. A sértettnél a bántalmazással összefüggésben a bal arcfél izomzata, valamint a bal szem sérülései kapcsán maradandó fogyatékosság, illetve súlyos egészségromlás alakult ki.

A főügyészség vádiratában végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben. A Büntető Törvénykönyv a cselekményt kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel rendeli büntetni.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában