nem sok értelme volt

2018.10.11. 12:51

Szökni próbált Pálhalmáról, három évet kapott

A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet mellett működő Pálhalmai Agrospeciál Kft. sertéstelepéről, munkavégzés közben engedély nélkül távozott egy fogvatartott 2018. október 10-én a reggeli órákban.

duol.hu

A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 20 éves férfi felkutatását, és az észleléstől számított 1 órán belül a fogvatartott elfogásra került.

A büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka az esettel összefüggő valamennyi körülmény tisztázása érdekében vizsgálatot indított.

A büntetés-végrehajtás egyik legfontosabb célkitűzése az, hogy a lehető legtöbb rab dolgozzon a börtönökben. Ezt úgy lehet elérni, hogy vagy a börtönön belül, illetve a büntetés-végrehajtás gazdasági társaságainál adnak munkát a rabnak vagy külső civil cégeknél bérmunkát végeznek.

A büntetés-végrehajtási szervezet közel 1500 fogvatartottat foglalkoztat napi szinten külső gazdálkodó szervezettel kötött szerződés keretében, akiknek őrzése, ellenőrzése jelentős feladat. Külső munkát kizárólag olyan rabok végezhetnek, akik kisebb súlyú bűncselekmény miatt töltik a szabadságvesztés büntetésüket.

A jogszabály így fogalmaz a fogolyszökés bűncselekmény kapcsán:

Aki a büntetőeljárás alatt, illetve a szabadságvesztés vagy az elzárás végrehajtása során a hatóság őrizetéből megszökik, bűntett miatt 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

- válaszolt megkeresésünkre a BvOP Kommunikációs Főosztálya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában