Másodfokú riasztás - frissítve

2022.02.17. 16:30

Széllökésekre figyelmeztet az OMSZ

A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t.

duol.hu

Viharos szél várható Dunaújvárosban.

Frissítés (16:35) - A katasztrófavédelem is kiadta figyelmeztetést

Másodfokú (narancs) meteorológiai riasztás kiadva 2 megye területére. Az Országos Meteorológiai Szolgálat széllökés veszélye miatt Másodfokú (narancs) riasztást adott ki Fejér megye, Veszprém megye területére. Az érintett területen A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) tájékoztatása szerint csütörtök délelőttől fokozatosan erőre kap a délnyugati irányú szél, amelyet leginkább az északkeleti megyékben (Hajdúság, Nyírség) viharos (65-80 km/h) széllökések is kísérhetnek. Délután északnyugat felől hidegfront érkezik, amelynek mentén a szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul és viharossá fokozódik (ennek a délnyugati tájakon kisebb a valószínűsége). A legerősebb széllökések 65-90 km/h között alakulhatnak, de gomolyfelhők környezetében - főként északnyugaton, északon - akár a 90-100 km/h-t is meghaladhatják. 

Fotó: met.hu

A légmozgás csak péntekre virradó éjszaka veszít erejéből, viharos széllökések még éjfél környékén is nagyobb területen fordulhatnak elő.

Péntekre csillapodik a szél Fotó: met.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában