az előrejelzések szerint

2019.10.11. 17:00

A hétvégére visszatér a „vénasszonyok nyara”

A meteorológusok szerint kellemes kora őszi időre számíthatunk a hétvégén

duol.hu

Az előrejelzések szerint az előttünk álló hétvégén kellemes, kora őszi időre számíthatunk 20 Celsius-fok fölötti maximumokkal.

Szombaton változóan felhős időre készülhetünk, de napsütésből sehol nem lesz hiány. A déli szelet északon, északnyugaton és nyugaton kísérhetik élénk lökések. Hajnalban 4-9, délután 19-24 fok valószínű.

Vasárnap is folytatódik a vénasszonyok nyara. A napsütést csak az időnként megnövekvő fátyolfelhők szűrhetik meg. A hajnal is enyhébb lesz, majd a délutáni csúcshőmérséklet 20 és 24 fok között alakul.

A jövő hét első napjaiban is kitart a túlnyomóan napos, kellemes őszi idő. Időnként megnövekszik a felhőzet, de napos időszakokra is bőven számíthatunk. A legmelegebb órákban 20-26 fokig emelkedik a hőmérséklet

Orvosmeteorológia: Front nem terheli szervezetünket. Sok lesz a napsütés. A csúcsérték 16 és 21 fok között várható. A reggeli órákban érezhető hideg miatt az arra érzékenyeknél ízületi fájdalmak alakulhatnak ki, továbbá a megfázás veszély is nagy lesz, ezért érdemes rétegesen öltözködni. A krónikus légúti megbetegedésekre is kedvezőtlenül hat a hajnali alacsony hőmérséklet. Gyakori tünetként jelentkezhet a vérnyomás-ingadozás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában